Danderyds mest anlitade mäklareDjursholm | Stocksund | Danderyd | Enebyberg

Danderyd


Den västra delen av Danderyds kommun kallas för Danderyd, vilket kan tyckas förvirrande eftersom kommunen också heter så. Pratar man om kommundelen Danderyd avses området söder om Rinkebyskogen, väster om motorvägen, hela vägen ner till Danderyds sjukhus och Charlottenberg i söder. Den västra gränsen utgörs av Edsvikens vatten vilket innebär att många av sjötomterna här har riktigt bra soliga lägen. Danderyd är i sin tur uppdelat i mindre områden: Kevinge, Klingsta, Nora, Borgen, Skogsvik, Sätra Äng. Närmast Mörby Centrum och tunnelbanan finns flerbostadshus, medan övriga områden generellt har villabebyggelse.

Villaområdet Nora började byggas under 1920-talet under namnet "Nora Trädgårdsstad". Bostadsområdet kom till efter att Bankir Gunnar Kassman förvärvade Nora Gård av Emil Vasseur år 1926. Gårdens ägor detaljplanerades, styckades upp och såldes som villatomter de följande åren. Både Kassman och Vasseur har vägar uppkallade efter sig i området.


Att bo i Danderyd

I Danderyds kommun bor ungefär 32 000 invånare, varav ca 10 000 personer bor i kommundelen med samma namn. Här finns goda kommunikationer in till city med både tunnelbanans röda linje till Mörby Centrum och Danderyds sjukhus, Roslagsbanan och E18 för de som kör bil.

I Danderyd finns mycket grönska och närhet till naturen. Populära utflyktsmål inkluderar bland annat Djursholms slott, Ekebysjöns naturreservat, Roslagsleden och Danderydsvallen som är en utmärkt plats för motion och fritidsaktiviteter. Under sommarmånaderna är Kvarnparksbadet med utomhusbad och simskola en välbesökt plats i området. Kommersiellt centrum för samhället utgörs av Mörby centrum, där fler kontor, butiker och bostäder planeras inom de kommande åren.

Bostäder i Danderyd

Kommundelen har en varierande topografi, vilket i praktiken innebär att området är ganska backigt. Centrala Danderyd är precis som sina grannar Djursholm och Stocksund villatät, men tomterna är mindre och villorna har överlag en mer minimalistisk arkitektur. Omkring Mörby Centrum består bebyggelsen dock till stor del av flerfamiljshus.

Sälj bostad i Danderyd – välj marknadsledande Vincent Forssbeck

Med stor kännedom och erfarenhet av bostadsmarknaden i Danderyd kan du känna dig trygg med ditt mäklarval. Våra mäklare känner till området och vet precis vad som krävs för att sälja bostäder till ett pris som du blir nöjd med – vi är den fastighetsmäklare som har sålt flest villor i Danderyd kommun sedan år 1971.

Varmt välkommen att kontakta oss för fastighetsförmedling och bostadsförsäljning i och runt Danderyd.