Danderyds mest anlitade mäklareDjursholm | Stocksund | Danderyd | Enebyberg
Sön 4 Jun kl 11:00-12:00

Sparreholmsvägen 17A Älvsjö - Örby Slott


Typ: Bostadsrättsparhus
Rum: 5 rum och kök
Boarea: 124 kvm. Enligt ritning.
Biarea: 5 kvm
Pris: 7 995 000 kr
Visning:

Sön 4 Jun kl 11:00-12:00 Välkommen på visning!

Simon Modig

Ansvarig mäklare

Bilder


 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A
 Sparreholmsvägen 17A

Planritning


Övre plan höger Sparreholmsvägen 17A

Övre plan höger

Vindsplan höger Sparreholmsvägen 17A

Vindsplan höger

Entré höger Sparreholmsvägen 17A

Entré höger

Karta


Beskrivning


- Sista tillgängliga huset!
- Avgiftsfritt i två år
- Tillträde efter önskemål

Välrenommerade Arkitektbyrån SandellSandberg har ritat sex optimerade bostadsrättsparhus i populära Örby Slott. Husen har designats för den moderna vardagen med bekvämligheter för bästa levnadsstandard. Fönster i treväderstreck samt stora fönsterpartier längs med hela kortsidan som skapar en luftig och öppen känsla med bästa ljusinsläpp. Bostäderna har exklusiva och smakfulla materialval såsom genomgående 1-stavsparkett samt golvvärme på hela entréplanet.

I hallen finns plats för avhängning och två garderober. På golvet ligger snygga granitkeramiska plattor från Grespania. Plattorna ligger praktiskt en bra bit in i hallen och är perfekt för barnfamiljen att kunna komma direkt in i badrummet eller den separata tvättstugan. I tvättstugan finns husets värmepump, tvättmaskin och torktumlare.

Entréplanet har en takhöjd om 2,7 meter och innehar ett magnifikt kök från Marbodal med skåp och luckor hela vägen upp i tak. Bänkskiva och stänkskydd är i lyxig Beach Clay kvartskomposit och har snygg kontrast med handtag och blandare i krom. Stor köksö med binder samman den öppna planlösningen mellan kök och sällskapsrum och skapar fantastisk social yta. Bänkskivan på köksön är också i Beach Clay kvartskomposit och har ett överhäng som ger plats för barstolar. Från sällskapsrummet finns utgång till stor terrass om ca 20 kvm i strålande sydväst-läge och härlig kvällssol.

Det övre planet innehar ett master bedroom med intilliggande walk-in-closet, två mindre sovrum samt ett badrum med badkar samt badrumsfönster. Master bedroom kan enkelt användas som vardagsrum till barnen, och man gör då om klädkammaren till sovrum.

I Vindsateljén bjuds man på en härlig atmosfär med 2,8 meter i nock, takterrass och fantastiska vyer. Våningen går att nyttja som privat kontor, vardagsrum och som Master Bedroom. Använt som det sistnämnda finns här två förråd att nyttja som generösa klädkammare och en privat takterrass att avnjuta en härlig morgonkaffe eller ett glas vin på kvällen.
Vindsateljén har en totalyta om närmare 30 kvm, utan takterrassen inräknad.

Husen terrasserade ifrån varandra så att de på ett sätt skapar privata trädgårdar för varje husägare att kunna njuta av. Som mest är höjdskillnaden hela 4 meter från Sparreholmsvägen nedanför. Inför tillträdet kommer häckar att planteras.

Helt enkelt ett ytterst modernt bostadsprojekt i direkt närhet till Stockholm City!

Till varje bostad så ingår parkeringsplats och ett eget externt förråd om ca 5 kvm samt tillhörande mark runt huset som upplåts med nyttjanderätt.

Juridisk person OK.

Det går bra att själva åka till Sparreholmsvägen och titta utifrån.
Kontakta ansvarig mäklare för visning inne i husen och för att mer information!

RUMSBESKRIVNING


-- Entréplan --
HALL
Välkomnande hall med goda av hängningsytor samt två garderober med förvaring. På golvet ligger granitkeramiska Grespania plattor med underliggande golvvärme.

KÖK
Toppfräscht kök i vinkel från Marbodals arkitekt plus med stilrena materialval och stor köksö. Komplett vitvarupark från Siemens som omfattar stor kyl och frys, varmluftsugn, inbyggd micro i arbetshöjd, diskmaskin, induktionshäll och fläkt med utsug. Här finns gott om förvaring tack vare alla skåp och utmärkta arbetsytor med härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Snygga ljusgrå köksluckor i "Sand" från Marbodals linje Arkitekt Plus. Bänkskiva och stänkskydd i Beach Clay kvartskomposit. Modernt 1-stavsgolv skapar en rustik och gedigen känsla som är genomgående för hela huset.

VARDAGSRUM
Socialt och rymligt vardagsrum i öppen planlösning till köket. Spatiösa fönster gör rummet otroligt ljust. Genom dörrar i glas når man ut till altanen i härligt sydvästläge som både förlänger ytan och användningen av vardagsrummet. Här finns gott om plats för det stora middagssällskapet samt en väl tilltagen soffgrupp med övrigt loungemöblemang. Stilrena materialval och vitmålade väggar.

BADRUM
Stort helkaklat badrum med granitkeramiska plattor. Utrustat med golvvärme, kombinationsdusch, vikbara duschväggar i glas, handfat med underliggande kommod och ovanhängande spegelskåp samt WC.

TVÄTTSTUGA
Rymlig tvättstuga utrustad med tvättmaskin, torktumlare och egen frånluftsvärmepump. Ovan maskinerna finns plats för hyllor för förvaring av linne och handdukar.

-- Övervåning --
MASTER BEDROOM
Stort master bedroom med fönster i två väderstreck och som med lätthet dubbelsäng, nattduksbord, byråer och övrigt sovrumsmöblemang. Intilliggande walk-in-closet för bästa förvaring.

SOVRUM 2
Sovrum med plats för säng och övrigt möblemang. Detta rum går även bra att använda som arbetsrum.

SOVRUM 3
Sovrum med plats för säng och övrigt möblemang. Detta rum går även bra att använda som arbetsrum.

BADRUM
Helkaklat badrum med granitkeramiska plattor och underliggande värme. Här finns badkar med duschslang, handfat med underliggande kommod med ovanhängande spegel samt vägghängd wc.

-- Vindsateljén --
RUM
Fantastisk vindsateljé med fönster i två väderstreck och utgång till takterrass. Rummet går att användas som allrum för tonåringen men även ett häftigt Master Bedroom. Intill trappan finns två förråd som kan användas till klädförvaring.

ÖVRIGT
Delat ägande godkänns.
Juridisk person OK.

ARKITEKTENS ORD


Husen är ritade av Arkitekten Anders Rotstein på välrenommerade arkitektbyrån Sandellsandberg.

Arkitektens ord:

Brf Vindsateljén består av sex stycken parhus inplacerade på gröna tomter i Örby Slott.
Husen är uppdelade i två tydliga halvor för att skapa tydlig avskiljbarhet mellan de två delarna.

Fasaden är klädd med liggande mörk träpanel som ger husen ett samtida uttryck.
Både parhusen och de friliggande förrådens tak är klädda med sedum för att ytterligare förstärka projektets trädgårdskaraktär.

I Vindsateljén har vi velat skapa hem med mycket funktion.
Köket har planerats med en köksö som fungerar perfekt för både matlagning och socialt umgänge. Över diskbänken har vi placerat ett större fönster för att skapa utblick mot trädgården.

Allrummet har generösa glaspartier hela vägen ned till golv mot trädgården i söder.
Här finns både en större terrass och en egen trädgård med gräsmatta.
Det finns också ordentligt med förvaring på bottenvåningen då vi vet att det uppskattas. Vid sidan av den östervända entrén finns ett förrådsutrymme där även tvättmaskin och värmepanna är placerad. Ett bra utrymme för att gömma det som inte behöver finnas framme.

På ovanvåningen finns tre sovrum. Det större sovrummet har en egen klädkammare med fönster, som även skulle kunna kan användas som mindre arbetsrum vid behov. Badrummet har både fönster och plats för en bred kommod, här kan flera i familjen utan problem vistas samtidigt.

På vindsvåningen finns ateljén: Ett allrum med gavelfönster och glasad dörr till den insynsskyddade takterrassen. Ett rum med rymd för kreativt skapande eller är det kanske vindsvåningen ni vill använda som master bedroom?

Vi har i detta projekt försökt skapa hus som upplevs rymliga och moderna med en tydlig egen arkitektonisk identitet.
Målet har också varit att skapa hus med fina boendekvaliteter: Fina ljusinsläpp, rymlig hall, köksö, separat tvättstuga med möjlighet till förvaring, flera sovrum, walk-in-closet eller hemma kontor, vindsateljé och insynsskyddad takterrass. Och framförallt har vi velat maximera husens gröna trädgårdar med möjlighet till egen odling.

Hoppas ni kommer trivas i våra Ateljéhus!

Mvh
Anders Rotstein
Ansvarig Arkitekt, Sandellsandberg arkitekter

KOSTNADER


Månadsavgiften per bostad är beräknad till 7.333 kr/mån från och med 24 månader efter tillträde.
(Anledningen till högre avgift är pga dagens ränteläge. Skulle räntan gå ner framöver så har föreningen all möjlighet att förhandla om lånen och därmed sänka avgifterna ordentligt. Föreningens nuvarande avgift är baserad på en ränta om 3,5%. Skulle föreningen förhandla om en ny ränta på ca 2% kan avgiften sänkas till ca 5.000 kr/mån.)
Inkluderat i avgifterna är Vatten & Avlopp, Fiber, Kabel-TV, Fastighetsförsäkring, Parkering, Sophämtning och Ekonomisk Förvaltning.
I dagsläget kommer det att ingå en (1) parkeringsplats till varje bostad.

Utöver avgiften tillkommer kostnader för varje enhet som betalas efter egen förbrukning.
Dessa är Uppvärmning, El och Hemförsäkring. Kostnaderna för dessa beräknas till ca 2.500 kr per månad.

Byggnad


Byggnadstyp: 2 plan med inredd vind
Byggnadsår: 2022
Fönster: 3-glasfönster
Uppvärmning: Frånluftsvärmepump
Ventilation: Mekanisk frånluft

TV- och internetanslutning


TV: Fiber. Internetanslutning: Fiber.

Månadsavgift:


0 kr/mån. Vatten & Avlopp, Fiber, Kabel-TV, Försäkring, Parkering, Sophämtning & Ekonomisk förvaltning

Driftskostnader


Hushållsel: 2 300 kr/mån
Försäkring: 200 kr/mån
Summa: 2 500 kr/mån
Driftskostnaderna kan variera efter förbrukning och antal personer i hushållet.

Förening


Namn Brf Vindsateljén
Organisationsform Bostadsrättsförening
Org.nummer 769630-5403
Föreningen äger marken? Ja
Äkta/oäkta förening? Äkta
Antal lägenheter 12 st
Pantsättningsavgift 495 kr
Tillåts juridisk person? Ja
Tillåts delat ägande? Ja
Andel i föreningen 8.33%
Andel av årsavgiften 8.33%
Brf Vindsateljén är en nybildad och äkta bostadsrättsförening i Örby Slott. Föreningen innehar sex parhus och upplåter 12 bostäder med bostadsrätt. Föreningen äger marken.

PARKERING
Varje boende i föreningen disponerar egen parkeringsplats som ingår i månadsavgiften.

FÖRRÅD
Varje boende disponerar eget förråd intill bostaden som ingår månadsavgiften. Storleken är ca 5 kvm.

Kabel-TV & Internet
Varje boende tecknar separat avtal för Tv och Bredband.

AVGIFT
Föreningen är nybildad och har inga planerade avgiftsförändringar.

ÖVRIGT
Delat ägande godkänns.
Juridiska personer kan beviljas medlemskap i föreningen.

Intresseanmälan


Läs mer