Danderyds mest anlitade mäklareDjursholm | Stocksund | Danderyd | Enebyberg

Sparreholmsvägen 15E Älvsjö - Örby Slott


Typ: Bostadsrättsparhus
Rum: 5 rum och kök
Boarea: 124 kvm. Enligt ritning.
Biarea: 3 kvm
Pris: 9 250 000 kr
Avgift: 4 982 kr/mån

Simon Modig

Ansvarig mäklare

Bilder


 Sparreholmsvägen 15E
 Sparreholmsvägen 15E
 Sparreholmsvägen 15E
 Sparreholmsvägen 15E
 Sparreholmsvägen 15E
 Sparreholmsvägen 15E
 Sparreholmsvägen 15E
 Sparreholmsvägen 15E
 Sparreholmsvägen 15E
Entré höger Sparreholmsvägen 15E

Entré höger

Övre plan höger Sparreholmsvägen 15E

Övre plan höger

Övre plan höger alternativ Sparreholmsvägen 15E

Övre plan höger alternativ

Vindsplan höger Sparreholmsvägen 15E

Vindsplan höger

Planritning


Karta


Beskrivning


Välrenommerade Arkitektbyrån SandellSandberg har ritat sex optimerade bostadsrättsparhusen i populära Örby Slott. Husen har designats för den moderna vardagen med bekvämligheter för bästa levnadsstandard. Fönster i treväderstreck samt stora fönsterpartier längs med hela kortsidan som skapar en luftig och öppen känsla med bästa ljusinsläpp. Bostäderna har exklusiva och smakfulla materialval såsom genomgående 1-stavsparkett samt golvvärme på hela entréplanet.

I hallen finns plats för avhängning och två garderober. På golvet ligger snygga granitkeramiska plattor i M Ceppo di gre. Plattorna ligger praktiskt en bra bit in i hallen och är perfekt för barnfamiljen att kunna komma direkt in i badrummet eller den separata tvättstugan. I tvättstugan finns husets värmepump, tvättmaskin och torktumlare. Under trappan finns praktiskt utrymme för upphängning av kläder eller förvaring för väskor mm.

Entréplanet har en takhöjd om 2,7 meter och innehar ett magnifikt kök från Marbodal med skåp och luckor hela vägen upp i tak. Bänkskiva och stänkskydd är i lyxig Venato Scuro kvartskomposit och har snygg kontrast med handtag och blandare i krom. Stor köksö med binder samman den öppna planlösningen mellan kök och sällskapsrum och skapar fantastisk social yta. Bänkskivan på köksön är också i Venato Scuro kvartskomposit och har ett överhäng som ger plats för 3 barstolar. Från sällskapsrummet finns utgång till stor terrass om ca 20 kvm i strålande sydväst-läge och härlig kvällssol.

Det övre planet innehar 3 rymliga sovrum, vardagsrum och ett badrum med badkar samt badrumsfönster. Vardagsrummet kan genom kostnadsfritt tillval göras om till ett Master Bedroom inför tillträdet. Det intilliggande sovrummet görs då om till en Walk-In-Closet, se alternativa ritningar.

I Vindsateljén bjuds man på en härlig atmosfär med 2,8 meter i nock, takterrass och fantastiska vyer. Våningen går att nyttja som privat kontor, vardagsrum och som Master Bedroom. Använt som det sistnämnda finns här två förråd att nyttja som generösa klädkammare och en privat takterrass att avnjuta en härlig morgonkaffe på.
Vindsateljén har en totalyta om närmare 30 kvm, utan takterrassen inräknad.

Här ligger husen terrasserade ifrån varandra så att de på ett sätt skapar privata trädgårdar för varje husägare att kunna njuta av. Som mest är höjdskillnaden hela 4 meter från Sparreholmsvägen nedanför. Inför tillträdet kommer häckar att planteras. Dessa häckar kommer att vara 30-40 cm höga vid planteringstillfället.

Helt enkelt ett ytterst modernt bostadsprojekt i direkt närhet till Stockholm City!

Tillträde kommer att ske från Q4.
Hus 1, 2, 7 och 8 har beräknad inflyttning i oktober 2022.
Hus 3, 4, 9 och 10 har beräknad inflyttning i november 2022.
Hus 5, 6, 11 och 12 har beräknad inflyttning i december 2022.

Till varje bostad så ingår parkeringsplats och ett eget externt förråd samt tillhörande mark runt huset som upplåts med nyttjanderätt.
Priser mellan 9.095.000 kr - 9.495.000 kr beroende på tomtstorlek och läge i området.
För att se samtliga priser, vänligen se bilagt prisdokument.

Juridisk person OK.
Medlemmar äger rätten att uthyra bostaden i andra hand.

Byggnationen är i full gång och flera bostäder är redan sålda.

Det går bra att själva åka till Sparreholmsvägen och titta utifrån.
Kontakta ansvarig mäklare för visning inne på området och för att mer information!

RUMSBESKRIVNING


-- Entréplan --
HALL
Välkomnande hall med goda av hängningsytor samt två garderober med förvaring. På golvet ligger granitkeramiska M Ceppo di gre plattor med underliggande golvvärme.

KÖK
Toppfräscht kök i vinkel från Marbodals arkitekt plus med stilrena materialval och stor köksö. Komplett vitvarupark från Siemens som omfattar stor kyl och frys, varmluftsugn, inbyggd micro i arbetshöjd, diskmaskin, induktionshäll och fläkt med utsug. Här finns gott om förvaring tack vare alla skåp och utmärkta arbetsytor med härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Snygga ljusgrå köksluckor i "åska" från Marbodals linje Arkitekt Plus. Bänkskiva och stänkskydd i Venato Scuro kvartskomposit. Modernt 1-stavsgolv skapar en rustik och gedigen känsla som är genomgående för hela huset.

VARDAGSRUM
Socialt och rymligt vardagsrum i öppen planlösning till köket. Spatiösa fönster gör rummet otroligt ljust. Genom dörrar i glas når man ut till altanen i härligt sydvästläge som både förlänger ytan och användningen av vardagsrummet. Här finns gott om plats för det stora middagssällskapet samt en väl tilltagen soffgrupp med övrigt loungemöblemang. Stilrena materialval och vitmålade väggar.

BADRUM
Stort badrum med vitt kakel och granitkeramiska plattor på golv. Utrustat med golvvärme, kombinationsdusch, vikbara duschväggar i glas, handfat med underliggande kommod och ovanhängande spegelskåp samt WC.

TVÄTTSTUGA
Rymlig tvättstuga utrustad med tvättmaskin, torktumlare och egen frånluftsvärmepump. Ovan maskinerna finns hyllor för förvaring av linne och handdukar.

-- Övervåning --
VARDAGSRUM
Stort rum med fönster i två väderstreck och som med lätthet rymmer soffa, soffbord och övrigt media möblemang. Perfekt för barnen att gå upp och kolla på tv på morgonen såväl som att ha en egen våning när kompisarna är på besök.

Sovrum 1
Sovrum som efter önskemål enkel kan göra om till en Walk-in-closet. Se alternativ planritning!

SOVRUM 2
Sovrum med plats för säng och övrigt möblemang. Detta rum går även bra att använda som arbetsrum.

SOVRUM 3
Sovrum med plats för säng och övrigt möblemang. Detta rum går även bra att använda som arbetsrum.

BADRUM
Helkaklat badrum med underliggande värme. Här finns badkar med duschslang, handfat med underliggande kommod med ovanhängande spegel samt vägghängd wc.

-- Vindsateljén --
RUM
Fantastisk vindsateljé med fönster i två väderstreck och utgång till takterrass. Rummet går att användas som allrum för tonåringen men även ett häftigt Master Bedroom. Intill trappan finns två förråd som kan användas till klädförvaring.

ÖVRIGT
Delat ägande godkänns.
Juridisk person OK.

ARKITEKTENS ORD


Husen är ritade av Arkitekten Anders Rotstein på välrenommerade arkitektbyrån Sandellsandberg.

Arkitektens ord:

Brf Vindsateljén består av sex stycken parhus inplacerade på gröna tomter i Örby Slott.
Husen är uppdelade i två halvor för att skapa tydlig avskiljbarhet mellan de två delarna.

Fasaden är klädd med liggande mörk träpanel som ger husen ett samtida uttryck.

I Brf Vindsateljén har vi velat skapa hem med mycket funktion.
Köket har planerats med en köksö som fungerar perfekt för både matlagning och socialt umgänge. Över diskbänken har vi placerat ett större fönster för att skapa utblick mot trädgården.

Allrummet har generösa glaspartier hela vägen ned till golv mot trädgården i söder.
Här finns både en större terrass och en egen trädgård med gräsmatta.
Det finns också ordentligt med förvaring på bottenvåningen då vi vet att det uppskattas. Vid sidan av den östervända entrén finns ett förrådsutrymme där även tvättmaskin och värmepanna är placerad. Ett bra utrymme för att gömma det som inte behöver finnas framme.

På ovanvåningen finns tre sovrum och allrum. Vardagsrumet kan med enkelhet göras om till stort sovrum med en egen klädkammare med fönster. Detta skulle även kunna kan användas som mindre arbetsrum vid behov. Badrummet har både fönster och plats för en bred kommod, här kan flera i familjen utan problem vistas samtidigt.

På vindsvåningen finns ateljén: Ett allrum med gavelfönster och glasad dörr till den insynsskyddade takterrassen. Ett rum med rymd för kreativt skapande eller är det kanske vindsvåningen ni vill använda som master bedroom?

Vi har i detta projekt försökt skapa hus som upplevs rymliga och moderna med en tydlig egen arkitektonisk identitet.
Målet har också varit att skapa hus med fina boendekvaliteter: Fina ljusinsläpp, rymlig hall, köksö, separat tvättstuga med möjlighet till förvaring, flera sovrum, walk-in-closet eller hemma kontor, vindsateljé och insynsskyddad takterrass. Och framförallt har vi velat maximera husens gröna trädgårdar med möjlighet till egen odling.

Hoppas ni kommer trivas i våra hus!

Mvh
Anders Rotstein

KOSTNADER


Månadsavgiften per bostad är beräknad till 4.982 kr/mån.
Inkluderat i avgifterna är Vatten & Avlopp, Fastighetsförsäkring, Parkering, Sophämtning och Ekonomisk Förvaltning.
I dagsläget kommer det att ingå en (1) parkeringsplats till varje bostad.

Utöver avgiften tillkommer kostnader för varje enhet som betalas efter egen förbrukning.
Dessa är Uppvärmning, El och Hemförsäkring. Kostnaderna för dessa beräknas till ca 2.000 kr per månad.

SÄLJPROCESSEN


Säljstart av Brf Vindsateljén planeras i slutet av januari 2022.
Man tecknar då Förhandsavtal för den enhet man önskar köpa.
Vid teckning av Förhandsavtalet skall 50.000 kr erläggas inom 10 arbetsdagar.

Tillträde till husen beräknas ske under Q4 2022, mer exakt tillträdesdag förväntas kunna meddelas ca 3-4 månader innan tillträdet i augusti i samband med signering av det kommande Upplåtelseavtalet. Strax efter Upplåtelseavtalet erläggs Handpenning om 10%.

Priser mellan 9.000.000 - 9.500.000 kr.
Först till Kvarn gäller!

Vid önskan om hjälp med bankkontakt för lån till bostaden, vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

REFERENSOBJEKT


SandellSandberg har haft tidigare uppdrag i Örby. Man ritade och uppförde då två parhus i Örby, även dem med bostadsrätt. Önskar Ni som köpare få en bättre bild av kvalitén på Brf Vindsateljén, åk då förbi Råbyvägen 33.

Byggnad


Byggnadstyp: 2 plan med inredd vind
Byggnadsår: 2022
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft

TV- och internetanslutning


TV: Fiber. Internetanslutning: Fiber.

Månadsavgift:


4 982 kr/mån. Vatten & Avlopp, Försäkring, Parkering, Sophämtning & Ekonomisk förvaltning

Driftskostnader


Hushållsel: 1 800 kr/mån
Försäkring: 200 kr/mån
Summa: 2 000 kr/mån
Driftskostnaderna kan variera efter förbrukning.

Förening


Namn Brf Vindsateljén
Organisationsform Bostadsrättsförening
Org.nummer 769630-5403
Äkta/oäkta förening? Äkta
Antal lägenheter 12 st
Pantsättningsavgift 495 kr
Tillåts delat ägande? Ja
Andel i föreningen 8.33%
Andel av årsavgiften 8.33%
Brf Vindsateljén är en nybildad och äkta bostadsrättsförening i Örby Slott. Föreningen innehar sex parhus och upplåter 12 bostäder med bostadsrätt. Föreningen äger marken.

PARKERING
Varje boende i föreningen disponerar egen parkeringsplats som ingår i månadsavgiften.

FÖRRÅD
Varje boende disponerar eget förråd intill bostaden som ingår månadsavgiften. Storleken är ca 3 kvm.

Kabel-TV & Internet
Varje boende tecknar separat avtal för Tv och Bredband.

AVGIFT
Föreningen är nybildad och har inga planerade avgiftsförändringar.

ÖVRIGT
Delat ägande godkänns.
Juridiska personer kan beviljas medlemskap i föreningen.

Intresseanmälan


Läs mer