Danderyds mest anlitade mäklareDjursholm | Stocksund | Danderyd | Enebyberg
Sön 8 Oct

Burevägen 23 Djursholm - Svalnäs


Härlig etage 4:a med villakänsla och avskild egen uteplats. Tidstypisk charm, hög trivselfaktor. Anrik villafastighet "Forest Hill" anno 1906.
Typ: Bostadsrättslägenhet
Rum: 4 rum och kök
Boarea: 134 kvm
Pris: 10 900 000 kr
Avgift: 7 197 kr/mån
Visning:

Sön 8 Oct Ring mäklaren 070-5665700 för tid och anmälan. Välkommen!

Per Lundman

Ansvarig mäklare

Bilder


"Villa Forest Hill" anno 1906

Nyrenoverat kök Burevägen 23

Nyrenoverat kök

Egen uteplats till lägenheten Burevägen 23

Egen uteplats till lägenheten

Gemensam trädgård Burevägen 23

Gemensam trädgård

Del av vardagsrummet Burevägen 23

Del av vardagsrummet

Del av vardagsrummet Burevägen 23

Del av vardagsrummet

Del av vardagsrummet Burevägen 23

Del av vardagsrummet

Öppen spis i vardagsrummet Burevägen 23

Öppen spis i vardagsrummet

Köks-ö/matplats i köket Burevägen 23

Köks-ö/matplats i köket

Förhallen Burevägen 23

Förhallen

Sovrum 1 Burevägen 23

Sovrum 1

Utgång från sovrum 1 nere till egen uteplats Burevägen 23

Utgång från sovrum 1 nere till egen uteplats

Del av sovrum 2 Burevägen 23

Del av sovrum 2

Nyrenoverat bad-/duschrum Burevägen 23

Nyrenoverat bad-/duschrum

Egen tvättstuga i anslutning till badrummet Burevägen 23

Egen tvättstuga i anslutning till badrummet

Burevägen 23 / Vikingavägen 10 A Burevägen 23

Burevägen 23 / Vikingavägen 10 A

Från parkeringen till entrén Burevägen 23

Från parkeringen till entrén

Egna entrén Burevägen 23

Egna entrén

Egna uteplatsen Burevägen 23

Egna uteplatsen

Del av trädgården Burevägen 23

Del av trädgården

Planritning


Entreplan Burevägen 23

Entreplan

Souterrainplan Burevägen 23

Souterrainplan

Karta


Beskrivning


På toppen i Svalnäs är ni välkomna till denna fina etage 4:a med villakänsla. Lägenheten andas Charm, Tradition och Trivsel. Sjönära läge.

En ljus och ljuvlig våning med charm och fina detaljer såsom, vackra spröjsade fönster, några av dessa utvändigt utsmyckade med tegelboard, parkettgolv med fris, högt i tak, spegeldörrar, öppen spis m.m. Magnifikt vackert vardagsrum med spatiös volym, högt i tak och den trivsamma öppna spisen.

Lägenheten har egen uteplats med soligt västerläge och lummigt inbäddad i grönska helt utan insyn och utöver den egna uteplatsen disponerar man den stora gemensamma trädgården med flera utegrupper, fruktträd mm.

Lägenheten ligger i anrik fastighet "Villa Forest Hill" som ritades av den välrenommérade arkitekten Rudolf S. Enblom som själv bosatte sig i Djursholm och ritat c:a 50 st ståtliga villor i Djursholm i början av förra seklet. Närområdet utgörs av vackra äldre och pampiga villor med 100-åriga traditioner och mestadels på stora tomter. För barnfamiljen ligger Äventyrets förskola och Svalnässkolan på bekvämt gångavstånd.

Fastigheten byggdes om från en stor enfamiljsvilla till 3 st lägenheter under 1980-talet och blev formell bostadsrättsförening 1995. Föreningens fastighet ligger på en mycket stor och lummig hörntomt Burevägen 23 / Vikingavägen 10 A som man gemensamt disponerar. Tomten utgörs av en övre del, mestadels av trädgårdskaraktär och en nedre del som till övervägande del är naturtomt. Här finns också en gammal lekstuga "Chateau Hugin" numera förråd.

RUMSBESKRIVNING

Entréplan

Egen entrétrappa som leder upp till en farstukvist och entrén. I anslutning till entrétrappan finns ett eget förråd. Vid farstukvisten finns en dörr till husets gemensamma större trapphus. Entrén har kappavhängning och vidare in till en förhall. I förhallen finns en gästtoalett sobert renoverad. Från förhallen kommer man in till en större hall. I hallen leder trappa ner till nedre planet i souterrain. Från hallen når man också det ljusa nyrenoverade köket. Fönster i två väderstreck i köket. Köket har vita skåpsluckor och lådor med gott om förvaring. Bänkskivor i marmor. Rejäl köks-ö / matplats. Parkettgolv i de båda ghallarna. Vitmålat brädgolv i köket.

Från hallen når man det härligt volymiösa vardagsrummet. Generöst stort med plats för både sittgrupper och matsalsbord. I vardagsrummet finns en fin öppen spis som vid eldning ger en extra dos av mys och trivselfaktor. Vackra stora fönster i två väderstreck och stavparkettgolv med fris. Skjutdörr mot hallen om man vill stänga om sig.

1 TRAPPA NER / SOUTERRAINPLAN

Nedre planets ytterväggar är gedigna tjocka naturstensväggar med djupa fönsternischer och ovanför ligger egna entréplanet så här har man garanterat största tystnad, avskilt från grannar både ovan, under eller vid sidan om, inga ljud från grannar eller utifrån vilket borgar för god nattsömn.

Nedre hall. Till vänster kommer man först in till ett TV-rum och från detta rum når man sedan de båda sovrummen. Från det ena sovrummet finns altandörr ut till den egna helt avskilda uteplatsen där man är helt privat. Uteplatsen ligger i västerläge och här avnjuter man såväl frukost. lunch som middag eller bara lapar sol och njuter.

Till höger från hallen genom en passage med förvaring och ett mindre förrådsutrymme kommer man till ett större fräscht och helt nyrenoverat våtrum avdelat i dels ett bad-/duschrum och dels en egen tvättstuga och klädvård. Fräsch designat sanitetsporslin, bubbelbadkar, avskild duschplats bakom duschväggar, tvättkommod med förvaring under med stora vita kakelplattor på väggarna och klinker på golvet med golvvärme, spotlights.Byggnad


Byggnadstyp: 2,5 plan med källare
Byggnadsår: 1906
Uppvärmning: Bergvärme
Ventilation: Mekanisk frånluft

Renoveringar


Byggnaden är uppförd i 2,5 plan + souterrain-/källarvåning.

Fastigheten byggdes om under 1980-talet då de 3 st lägenheterna i fastigheten skapades. Formell bostadsrättsförening blev det 1995.

Uteplats/balkong


Egen uteplats med utgång från ett av sovrummen 1 tr. ner. Uteplatsen ligger i väster. Det är lummigt grönt kring uteplatsen och den är helt fri från insyn.

Bilplats


Föreningen disponerar över 5 parkeringsplatser, varav en plats tillhör respektive lägenhet. Övriga platser disponeras efter ö.k.

TV- och internetanslutning


Internetanslutning: Fiber är indraget till fastigheten men de boende får själva ordna med abonnemang för bredband och TV..

Månadsavgift:


7 197 kr/mån. Utöver månadsavgiften tillkommer c:a 400 kr/mån. för hushållsel och premiekostnaden för en hemförsäkring med bostadsrättstillägg.

Energideklaration


Status: Utförd (2018-04-18)
Primärtenergital: 75 kWh/m2/år
Energiklass: E

Förening


Namn Brf Hugin 16
Organisationsform Bostadsrättsförening
Org.nummer 769600-5755
Föreningen äger marken? Ja
Antal lägenheter 3 st
Tillåts juridisk person? Nej
Tillåts delat ägande? Ja
Andel i föreningen 32.5%

Intresseanmälan


Läs mer