Danderyds mest anlitade mäklareDjursholm | Stocksund | Danderyd | Enebyberg

Klingsta gård 6 Danderyd - Klingsta


Modernt, smakfullt radhus med soligt läge och behaglig hörntomt. Öppen ljus sällskapsdel. 3 sovrum. 2 badrum. Garage i länga och parkering vid huset
Typ: Radhus
Rum: 4 rum och kök, varav 3 sovrum
Boarea: 135 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.
Tomtareal: 395 kvm

Anders Tjärnvall

Ansvarig mäklare

Bilder


 Klingsta gård 6
 Klingsta gård 6
 Klingsta gård 6
 Klingsta gård 6
 Klingsta gård 6
 Klingsta gård 6
 Klingsta gård 6
 Klingsta gård 6
 Klingsta gård 6
 Klingsta gård 6
 Klingsta gård 6
 Klingsta gård 6
 Klingsta gård 6
 Klingsta gård 6
 Klingsta gård 6
 Klingsta gård 6
 Klingsta gård 6
 Klingsta gård 6
 Klingsta gård 6
 Klingsta gård 6
 Klingsta gård 6
 Klingsta gård 6
 Klingsta gård 6
 Klingsta gård 6
 Klingsta gård 6
 Klingsta gård 6

Planritning


Entreplan Klingsta gård 6

Entreplan

Övre plan Klingsta gård 6

Övre plan

Karta


Beskrivning


Välkommen till ett av de eftertraktade radhusen i Klingsta Gård. Bekvämt och lättskött och med låga driftskostnader. Bra bostadsläge med bl.a. gångavstånd till Mörby C

Gavelradhuset är i gott skick och välbevarat och har ägts av en och samma familj sedan byggåret 2003. Huset är ljust och fräscht och dessa radhus betraktades som mycket exklusiva med hög materialstandard från tiden vid nyförsäljningen av området och de uppfördes av Veidekke som byggherre. Vitvaror i köket och tvättstugan är utbytta/nya under åren. Garage, bekvämt beläget nära huset. Låga driftskostnader.

Mycket trevliga parkliknande omgivningar, sjönära med endast någon minut ner till Edsvikens glittrande vatten (400 meter), med bl.a. strandpromenad, bad-/båtliv och skridskoåkning vintertid. Bekvämt gångavstånd till Mörby Centrum med affärsutbud, tunnelbana och bussar och allehanda allmän service.

OMRÅDET
Klingsta Gård är ett idylliskt bostadsområde med varierad arkitektur från historisk och modern tid. Läget är perfekt med bara 400 m till Edsvikens vatten, ICA-butik på gångavstånd och bara 1 km till Mörby Centrum. Strandpromenaden längs Edsviken är helt fantastisk och bjuder på många timmars naturskön motion. Edsviken bjuder också på många bra badplatser och vintertid är isen flitigt nyttjad av skridskoåkare och pimplare. På andra sidan Edsviksvägen ligger populära Kvarnparksbadet med stora gräsytor och bassänger för alla åldrar. Här möts motionssimmare, soldyrkare och simskolebarn med sina familjer i en mycket gemytlig miljö. Det är också här man samlas för att fira traditionell midsommar och valborg. Nedanför huset ligger Danderydsvallen med fotbollsplaner, ishockeyrink, allmän isbana, thai restaurang. Ett stenkast bort finns välskötta utomhusbanor för den tennisintresserade. På väg till Mörby Centrum ligger Kevinge Golfbana. Den bjuder inte bara på golf och en förnämlig restaurang, utan vintertid nyttjas den flitigt av skidåkare och pulkaåkande barn med familjer. I Mörby Centrum finns förutom T-bana och en bra blandning av fina butiker, även läkare, tandläkare, Friskis o Svettis och andra hälsoinriktade verksamheter, restauranger, torghandel m.m. I närområdet finns flera bra skolor och förskolor för barn i alla åldrar. Besök gärna kommunens informativa hemsida på www.danderyd.se.

Rumsbeskrivning


Entré med klinkergolv och gott om plats för kläder och skor, en dubbelgarderob försedd med skjutdörrar. I anslutning vid entrén finns till vänster en rymlig gästtoalett med dusch, helkaklad med klinkergolv, golvvärme och ett mindre vädringsfönster som också ger lite extra ljusinsläpp. Trappa upp till övre plan och under trappan ett trappförråd där bl.a. behållaren till centraldammsugaren finns.

Stort härligt kök i tonade vitlaserade luckor och med fina bänkskivor, alla vitvaror som erfordras, spishäll och gashäll, fläkt, kyl/frys och diskmaskin. I köket finns en mindre matplats vid fönstret. Massivt ekparkettgolv lika det som ligger i vardagsrummet. I köket finns ett litet förråd där värmepumpen står.

Stort härligt vardagsrum och matrum med öppen planlösning. Mycket ljus flödar in från fönstren, fönsterbänkar i marmor, gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöbler. Ekparkettgolv i vardagsrummet. Utgång med dubbeldörrar i fönsterglas mot uteplatsen där man kan njuta av solen från lunch till sena kvällen. Uteplatsen är belagd med marksten.

Generellt är det vattenburen golvvärme i hela entréplanet.

ÖVRE PLAN

Övre hall. På övre plan finns tre sovrum. Föräldrasovrummet är rymligt med hel garderobsvägg med skjutdörrar. Fransk balkong med dubbeldörr i föräldrasovrummet. I ett av de andra sovrummen finns garderober.

Från hallen når man tvättstugan med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och vask samt plats för klädvård Bra förrådsutrymmen i stor garderob.

Helkaklat badrum med både badkar, duschplats, komod med två tvättställ. Handdukstork. Klinkergolv med elburen golvvärme och fönster i badrummet.

I hallen finns en taklucka upp till vinden som har plats för förvaring av det mesta som inte behövs för stunden men som ändå skall bevaras.

Parkettgolv i hallen och de tre sovrummen.

Fastigheten är besiktigad och energideklarerad inför försäljningen.

Byggnadssätt


Byggnadstyp: 2 plan
Byggnadsår: 2003
Fasad: Puts
Stomme: Trä
Fönster: 3 glasfönster
Bjälklag: Trä
Plåtarbete: Plåtisol
Tak: Betongpannor
Grund: Betongplatta
Uppvärmning: El - vattenburen värme
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Ventilation: Mek frånluft med värmeåtervinn
Övrigt
Varmisolerad bod på tomten.

Renoveringar


Allt trä utvändigt ommålat 2022.

Tomten


Tomtarea: 395 kvm. En av de större tomterna i området. Hörntomt med fritt läge. Häck och staket runt om.

Uteplats


Stenlagd markterrass

Bilplats


Garage i länga med uttag för elbil. Parkering invid egna huset samt gästparkering i området. Garaget har eldriven port.

Övriga byggnader/utrymmen


Bod på tomten

TV- och internetanslutning


TV: Fiber. Internetanslutning: Fiber.

Driftskostnader


Uppvärmning: 12 000 kr/år
Hushållsel: 5 000 kr/år
Vatten/avlopp: 6 000 kr/år
Väg/samfällighetsavgift: 12 000 kr/år
Renhållning: 3 000 kr/år
Summa: 38 000 kr/år
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
Samfällighetsavgiften är ca 12.000 kr/år med varierar med de faktiska kostnaderna för snöskottning, gatustädning, gräsklippning, skötsel av gemensamma ytor, gemensam belysning m.m.

Ekonomi


Taxeringsvärde: 5 984 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Taxeringsår: 2021
Värdeår: 2003
Byggnadsvärde: 2 470 000 kr
Markvärde: 3 514 000 kr
Skatt/avgift: 9 287 kr
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd

Energideklaration


Status: Utförd (2023-08-31)
Primärtenergital: 107 kWh/m2/år
Energiklass: D

Inskrivningar / Planbestämmelser

Planbestämmelser:
Detaljplan (2001-10-18)
Rättigheter förmån:
Förmån: Officialservitut Byggnad, 0162-02/5.8
Gemensamhetsanläggningar:
Gemensamhetsanläggning: Danderyd Soltorpet GA:2 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Gemensamhetsanläggning: Danderyd Soltorpet GA:3 ändamål: Radio- TV och/eller tele, Gemensamhetsanläggning: Danderyd Soltorpet GA:4 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Danderyd Soltorpet GA:5 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Danderyd Soltorpet GA:6 ändamål: Elledning och/eller belysning

Intresseanmälan


Läs mer